Friluftset Vingtor, Ask och Embla

649,00 kr 699,00 kr

Med namn: 649,00 kr

Artikelnummer: 742003

Kåsa, tillsammans med ett varmt och skönt sittunderlag från Vingtor i 100% tovad ull.

Skriv in din text här:

Kåsa

Kåsan i trä med stilig design som också gör den enkel att hålla i. Skinnremmen gör att den är enkel att fästa på ryggsäcken. Lasergraveras med valfritt namn.

Volym: 1,5 dl


Sittunderlag

Sittunderlag i tovad ull från Vingtor, kommer i 11 motiv inspirerade av Norden. Dessa blir en fantastisk personlig gåva när du väljer brodering med namn.

Sittunderlaget kan hålla dig varm och torr när du vandrar i skogen, fjällen eller vid havet. Det är lätt att vika ihop och ta med sig. Använd sittunderlaget till utemöblerna på kalla kvällar så du håller dig varm. Den kan också användas till stugväggen, i bilbarnstolen och många andra ställen. Sittunderlaget har motsatt motiv på framsidan och baksidan. 

Storlek: 45 x 45 cm


Information från den norska producenten:

Ask och Embla

Den norrøne mytologien rommer en vakker myte om skapelsen av det første menneskeparet, Ask og Embla. Tre guder vandret langs en strand. Der fant de to trestokker som de ga liv til: Odin ga ånd, Høne ga sinn, Lodur ga blod og likhet med gudene. Slik ble det første menneskeparet skapt, av materie og ånd. Tre guders verk.

Den norrøne skapelsesmyten har paralleller i andre kulturer. Det er ikke uvanlig i mytologien at trær er råstoff for menneskene. Navnene på urmenneskeparet, Ask og Embla, knytter dem til det norrøne livstreet, Yggdrasill, som var et asketre. Mannsnavnet Ask betyr asketre.
Navnet Embla er vanskeligere å tyde. Det kan bety ”den gode ammen”.

Men det var også kvinnemakter med i skapelsen av menneskene:
tre norner som holdt til ved kilden under Yggdrasill bestemte skjebnen for de første menneskene. Skjebnetroen var sterk i vikingtiden. Om nornene fortelles det at de spinner, vever eller risser skjebnetegn inn i primstaven. Slik bestemmes livsløpet for hvert menneske.